Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co słodkiego lub gorącego na karnawał?
Date: Wed, 28 Dec 2011 16:25:44 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <jdfcds$ij$1@inews.gazeta.pl>
References: <2p1p58ctd0el.jem2vzawe2dl$.dlg@40tude.net>
<jdfarq$p63$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
X-Trace: inews.gazeta.pl 1325085948 595 195.150.129.55 (28 Dec 2011 15:25:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Dec 2011 15:25:48 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-User: stefan1951
X-Antivirus: avast! (VPS 111228-0, 2011-12-28), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340605
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Nixe" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:jdfarq$p63$1@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2011-12-28 01:58, XL pisze:
>> Świetne rzeczy facet robi. Na karnawał jak znalazł np:
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2011/06/ciastecz
ka-z-camembert.html
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2011/10/boeuf-bo
urguignon.html
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2011/01/bombardi
no.html
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2011/10/placek-c
ytrynowy-z-beza-lemon-meringue.html
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/search/label/des
er
>> http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2011/03/mrozony-
tort-bezowy.html
>>
>>
>> Inne propozycje?
>
> Tobie jeszcze mało żarcia? ;-)
> Ja po świętach piję tylko herbatę - na jedzenie patrzeć już nie mogę.
>
> Ale ze słodkiego mogę polecić coś, co robi się ekspresowo, a smakuje
> wybornie:
> http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/czekoladow
e_brownie/przepis.html
> Ja trochę modyfikuję, bo daję ciut mniej mąki - wtedy brownie jest
> bardziej zakalcowaty i o to chodzi.
> Poza tym zamiast posypki robię polewę ze śmietanki 30%, gorzkiej czekolady
> i odrobiny brandy.
> Można zamiast czekolady gorzkiej zrobić brownie z mlecznej, ale wtedy to
> już jest taki ulepek, że po jednym kawałeczku ma się dość.
Ło Jezu, tan czekoladowy zakalec naturalnie idzie w piersi a nie w d sorry
biodra? bo mi coś po świętach portki się skurczyły i koszule chyba też...
pozdrawiam
Stefan
|