Data: 2001-06-01 07:05:32
Temat: Re: Co to jest rafinada?
Od: "kasiek" <k...@w...ps.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
oj rzeczywiscie, kiedys herbatniki z cukrem to byly HERBATNIKI! a tarez?
lepiej nie mówic (i nie jesc)
pozdrawiam
kachna pamietajaca smaki z dziecinstwa
Krysia Thompson napisał(a) w wiadomości: ...
>czy to nie ten gruby cukier, co to wystepuje w charakterze
>dekoracji np na takich "klasykach" jak "herbatniki z cukrem"?..
>poprawka, zdaje sie, ze te dzisiejsze nie maja juz takiego cukru,
>co to sie go zdrapuje ...tylko nowoczesna drobna atrape
>
>Krysia
>
>>Mam kilka ciekawych i nowych przepisów, ale w nich w roli głównej
występuje
>>cukier rafinada, możecie powiedzieć co to jest?? Gdzie można kupić, ja na
>>mojej wsi - Opole, nigdzie tego nie widziałam, ewentualnie czy można czymś
>>to zastąpić?
>>Jeśli ktoś będzie zainteresowany przepisami, to mogę wklepać (np. słodki
>>sorbet ziołowy, dżem z płatków różanych, kruszon piwny, lody czekoladowo -
>>miętowe).
>>pozdrawiam Teresa P.
>>
>
>K.T. - starannie opakowana
|