From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co to są brioszki?
Date: Sat, 08 Mar 2003 17:08:19 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <0...@4...com>
References: <2...@h...teletronic.com.pl>
<b4ciu9$mut$1@absinth.dialog.net.pl> <b4cknj$bo6$1@tem.asynchrone.net>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 45
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!nntp-relay.ihug.net!ihug.co.nz!news-
out.newsfeeds.com!propagator2-maxim!propagator-maxim!feed.newsfeeds.com!corp-go
liath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148377
Ukryj nagłówki
On Sat, 8 Mar 2003 12:40:08 +0100, "Ewa \(siostra Ani\) N."
<n...@y...com> wrote:
>"Bask" <f...@w...pl> a écrit dans le message de news:
>b4ciu9$mut$...@a...dialog.net.pl...
>>
>> "Anna Łukaszewska" <a...@t...com.pl> wrote in
>message
>> news:20030307.11022187@h-ania.teletronic.com.pl...
>> Pytanie jak w temacie
>>
>> Pozdrawiam
>> Lukaszka
>>
>> wg. mojej wiedzy to slodka buleczka drozdzowa dosc popularna we
>Francji.
>> Jest jeszcze brioche parisienne czyli paryska odmiana brioszki, ta
>sklada
>> sie z ciasta drozdzowego, w sklad ktorego oprocz maki wchodzi takze
>mleko,
>> jaja, cukier i maslo. Jest formowana w ksztalt dwoch stykajacych sie
>kul i w
>> tej postaci jest pieczona. Podejrzewam, ze w naszych restauracjach pod
>nazwa
>> brioszka podawane sa drozdzowe buleczki z roznymi nadzieniami ( nie
>zawsze
>> slodkimi )
>
> Moj serwer zgubil poczatkowy post wiec pisze tu. Bask ma w zasadzie
>racje, ale brioche nie jest slodka, nie ma cukru w ciescie, albo
>najwyzej szczypta
>
>Ewcia
taka chaleczka to jest,przynajmniej u nas pod takim pseudo
wystepuja lsniace chaleczki male lub bochenkowate
pierzu - Ewa, juz tylko 2 tygodnie ;)))))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|