Data: 2003-03-08 17:08:19
Temat: Re: Co to są brioszki?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 8 Mar 2003 12:40:08 +0100, "Ewa \(siostra Ani\) N."
<n...@y...com> wrote:
>"Bask" <f...@w...pl> a écrit dans le message de news:
>b4ciu9$mut$...@a...dialog.net.pl...
>>
>> "Anna Łukaszewska" <a...@t...com.pl> wrote in
>message
>> news:20030307.11022187@h-ania.teletronic.com.pl...
>> Pytanie jak w temacie
>>
>> Pozdrawiam
>> Lukaszka
>>
>> wg. mojej wiedzy to slodka buleczka drozdzowa dosc popularna we
>Francji.
>> Jest jeszcze brioche parisienne czyli paryska odmiana brioszki, ta
>sklada
>> sie z ciasta drozdzowego, w sklad ktorego oprocz maki wchodzi takze
>mleko,
>> jaja, cukier i maslo. Jest formowana w ksztalt dwoch stykajacych sie
>kul i w
>> tej postaci jest pieczona. Podejrzewam, ze w naszych restauracjach pod
>nazwa
>> brioszka podawane sa drozdzowe buleczki z roznymi nadzieniami ( nie
>zawsze
>> slodkimi )
>
> Moj serwer zgubil poczatkowy post wiec pisze tu. Bask ma w zasadzie
>racje, ale brioche nie jest slodka, nie ma cukru w ciescie, albo
>najwyzej szczypta
>
>Ewcia
taka chaleczka to jest,przynajmniej u nas pod takim pseudo
wystepuja lsniace chaleczki male lub bochenkowate
pierzu - Ewa, juz tylko 2 tygodnie ;)))))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|