Data: 2002-08-29 12:13:42
Temat: Re: Co ugotować z...
Od: Samotnik <s...@s...eu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
W artykule <akl31j$amg$1@news.tpi.pl> Kropelka napisał(a):
>> ...ryżu, kuskusa, makaronu, konserwy szynkowej, salami, sera żółtego i
> ziemniaków?
>> Nie chce mi się iść do sklepu ;)
>
> Ziemniaczki obrac i zetrzec na tarce z grubymi oczkami. W miseczce wymieszac
> z sola i duza iloscia slodkiej papryki (plus odrobina ostrej jesli lubisz)
> tak zeby bylo lekko czeronawe. Na rozgrzany tluszcz i smazyc placuszki...
> takie jak ziemniaczane. Brzegi robia sie cudownie chrupiace (jak chipsy) a w
> srodku (w zaleznosci jak rozlozysz mase na patelni) mieciutkie. Dla mnie
> pychotka.. a i roboty super niewiele
Mmmmmmmmm, aż mi ślina pociekła na klawiaturę ;) Zaraz idę robić!
A czym to się różni od wyrobu zwykłych placków ziemniaczanych? Z ciekawości pytam, bo
z gotowaniem to ja dopiero zaczynam ;)
--
Samotnik
Michal Jeczalik Sr, http://www.samotnia.eu.org/
|