« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-10-04 08:55:06
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?Roman Rumpel pisze:
> Mam taki nieortodoksyjny przepis, gdzie dodaje się sera i sosu
> Worcester. Rodzina zajada dowolne ilości.
No, ta daj ten przepis, a nie kusisz ;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-10-04 09:09:46
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?Roman Rumpel napisał(a):
> Madzik dość niespodziewanie napisał(a):
>> Mamy w zamrażalce niezłą ilość zmielonych i zamrożonych kulek
>> wołowiny ( mamy bo koty muszą na dietę przejść z racji problemów
>> urologicznych ) więc musimy troszkę podjeść tego specjału kociego .
>> No i absolutnie nie mam koncepcji co w miarę mało skomplikowanego
>> zrobić . Dodam, że brak mi wyobraźni kulinarnej i nie przepadam, ani
>> nie bardzo dysponuje czasem, więc bardzo proszę szanownych
>> grupowiczów o poradę, może macie jakieś wypróbowane swoje pomysły :)
>>
>> pozdrawiam
>>
>> Magda
>
>
> Elementarne drogi Watsonie:
> Hamburgery
>
>
> Mam taki nieortodoksyjny przepis, gdzie dodaje się sera i sosu
> Worcester. Rodzina zajada dowolne ilości.
>
albo Pljeskavice. :-)
pozdrawiam
mario
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-10-04 09:16:01
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?Gosia Plitmik dość niespodziewanie napisał(a):
> Roman Rumpel pisze:
>
>> Mam taki nieortodoksyjny przepis, gdzie dodaje się sera i sosu
>> Worcester. Rodzina zajada dowolne ilości.
>
> No, ta daj ten przepis, a nie kusisz ;-)
Dam, ale muszę w tym celu go wziąć z domu - wstukam trochę później
--
Roman Rumpel GG 9429617 Skype: rumpel.roman
"kiedy zażywam żeń-szeń, to pamiętam, gdzie położyłem Viagrę"
C Hollywood Homicide
www.ip.biz.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-10-04 09:47:30
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?Świadomie, albo i nie Roman Rumpel napisał(a):
>>> Mam taki nieortodoksyjny przepis, gdzie dodaje się sera i sosu
>>> Worcester. Rodzina zajada dowolne ilości.
>>
>> No, ta daj ten przepis, a nie kusisz ;-)
>
> Dam, ale muszę w tym celu go wziąć z domu - wstukam trochę później
Tam zaraz przepis, ja poproszę do Pucka mały słoiczek na spróbowanie!
W sumie to już za tydzień wsiadam na pokład jeszcze na zalewajce i
płyne ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-10-04 10:00:54
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?panta_rei dość niespodziewanie napisał(a):
> ja poproszę do Pucka mały słoiczek na spróbowanie!
Hamburgery w słoiku? - raczej niedasie. Ala na SIZie okołoBoatshowowym
mozemy spróbować ;)
>
> W sumie to już za tydzień wsiadam na pokład jeszcze na zalewajce i
> płyne ;)
Ja też już się myślami zbieram, zwłaszcza, ze potem Zawias :)
--
Roman Rumpel GG 9429617 Skype: rumpel.roman
"kiedy zażywam żeń-szeń, to pamiętam, gdzie położyłem Viagrę"
C Hollywood Homicide
www.ip.biz.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-10-04 10:14:13
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?Świadomie, albo i nie Roman Rumpel napisał(a):
>> ja poproszę do Pucka mały słoiczek na spróbowanie!
>
> Hamburgery w słoiku? - raczej niedasie.
Wykręcasz się! ;)
są różne słoiczki i różne "małe"
> Ala na SIZie okołoBoatshowowym
> mozemy spróbować ;)
Nie bywam :(
>> W sumie to już za tydzień wsiadam na pokład jeszcze na zalewajce i
>> płyne ;)
>
> Ja też już się myślami zbieram, zwłaszcza, ze potem Zawias :)
ehhh :/
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-10-08 09:42:57
Temat: Re: Co z mielonego mięsa wołowego ?
Użytkownik "Max w kuchni" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:4703F6C8.8030106@gmail.com...
> Madzik napisał(a):
>>> Proponuje spaghetti z pulpecikami. Jedno z moich ulubionych.
>>
>> A dokładniejszy przepis mogłabym prosić ?
>>
>> :)
>>
>> Magda
>
> Mowiąc najprościej - połączenie dwóch przepisow - spaghetti bolognese i
> kotlety mielone w wersji mini.
>
>
> A w wersji pełniejszej:
>
> - czerstwa bułka
> - 2 jajka
> - 0,5 kg mięsa mielonego
> - mleko
> - bułka tarta
>
> Bułke moczymy w mleku, jak bedzie nasiąknięta i miękka to odciskamy,
> mieszamy z mielonym mięsem i jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem.
> Wyrabiamy kulki mniej więcej wielkości orzechów włoskich, lekko obtaczamy
> w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. W razie braku czerstwej
> bułki można ją zastąpić bułką tartą.
>
> W międzyczasie robimy sos do spaghetti ( w zależnosci od
> chęci/umiejętnosci/czasu albo z proszku/słoika albo od podstaw ) i
> gotujemy makaron.
>
> Jak sos będzie gotowy dodajemy pulpeciki i dusimy to razem jakieś pięć
> minut. Teraz w zależności od upodobań albo wykładamy makaron na talerz,
> polewamy sosem z pulpetami i posypujemy parmezanem ( lub innym twardym
> żółtym serem ), albo besialsko mieszamy wszystko na patelni i dopiero
> wtedy podajemy. Nie jest to już takie estetyczne, ale niektórzy ( w tym ja
> :) ) tak właśnie wolą. Otwieramy butelkę wytrawnego czerwonego wina i
> delektujemy się smakiem.
>
Tyle ze jesli wolowina byla chuda trzeba by dodac albo wieprzowego z
tluszczem, albo wrecz mielony boczek ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |