Data: 2006-08-25 21:06:27
Temat: Re: Co ze śliwek??
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jagna napisał(a):
> Krystyna Chiger <k...@p...pl> napisał(a):
>> Jagna wrote:
>>> No niby tak ale bez słoikowania by sie nie obyło a tego chcę uniknąć.
> Mnie
>>> chodzi raczej o jakies danie obiadowe.
>> Schab pieczony ze śliwkami. Tylko natrzyj go róznymi ostrymi
>> przyprawami, bo inaczyj wydzie słodko-mdły.
O własnie, Krysia dobrze prawi.
> Ale świeżymi śliwkami?? Zawsze nadziewam suszonymi.
W sosie śliwkowym, nic nie musisz nadziewać, wystarczy dokładnie obłożyć
przepołowionymi sliwkami, wczesniej mięso trzeba zamarynowac na ostro
pikantnie.
pozdr. Jerzy
|