Data: 2002-01-05 14:17:39
Temat: Re: Co zrobic z przepiorczych jajeczek?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Barbara" <b...@p...onet.pl> a écrit dans le message news:
3c36ef72$...@n...vogel.pl...
> Kupiłam takowe ale nie mam pojecia co z nimi zrobic...ze zwyklej
ciekawosci
> je nabylam no i musze jakos wykorzystac a ugotowac i zjesc na twardo to
> chyba nie bardzo...
> Czy ktos wie do czego one sie nadaja?
> Czy w smaku sa takie jak kurze?
>
Ja robie indywidualne zapiekanki :
Na jedna porcje : do malego naczynia zaroodpornego (takie jak do creme
brulée, np.) wbijam 4 jajeczka + lyzeczka smietany (u mnie : creme fraîche)
+ sol + pieprz + starty dowolny ser i zapiekam 8-10 minut.
Jajeczka sa pyszne, maja delikatny smak (IMHO o wiele lepsze niz kurze)
dlatego nie dodaje innych skladnikow, rowniez mozliwych (np. odrobina
wedzonej szynki). Mozna je tysz zrobic sadzone... jezeli masz male,
indywidualne patelnie (takie o srednicy 6 cm)
Ewcia
--
Niesz !
|