Data: 2011-11-02 16:32:39
Temat: Re: Coś prostego z soli (ryby, nie przyprawy...)?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-31 17:07, Yarael Poof pisze:
> Jak najlepiej przygotować tę rybę? W jakiś najprostszy sposób - myślę o
> czym w stylu ryba plus jakieś zioła.
> Nie chciałbym, żeby ryba ociekała tłuszczem jak ze smażalni, aczkolwiek
> lubie jak coś jest przysmażone.
> Być może dobrym pomysłem byłoby zrobić tę rybę na parze i chyba tak
> sobie to najbardziej wyobrażam.
Wczoraj zrobiłam łososia na parze: dzwonka - każde osobno - posolone,
posypane białym pieprzem, pocytrynione, pokoperkowane, zawinięte z
alufolię. Solę pewnie też tak da się, tylko nie wiem, czy koniecznie z
koperkiem. Można do tej paczuszki dodać warzywa z mrożonki albo
ziemniora w plasterkach. 15 minut samej rybie wystarcza.
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|