Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Coś pysznego z wątróbeczki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Coś pysznego z wątróbeczki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-20 12:41:51

Temat: Re: Coś pysznego z wątróbeczki?
Od: "irek" <i...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis sprawdzony z www.gotowanie.wkl.pl .
Koniecznie z kaparami.Uwaga!Ostroznie z solą w trakcie przygotowywania-wywar
w dużym stopniu jest odparowywany.

Wątróbka drobiowa duszona z pieczarkami i winem
Składniki
50 dag wątróbki z drobiu,
25 dag pieczarek,
150 ml białego wytrawnego wina,
1 łyżka posiekanych kaparów (opcjonalnie)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki masła,
3 łyżki mąki,
sól, pieprz i przyprawa curry do smaku.

Przepis
Wątróbkę opłukać, namoczyć na 45 min w mleku, . Osączyć i osuszyć. Usunąć
błonkę. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła. Smażyć na nim
wątróbkę przez ok 3 min. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie
plasterki. Usmażyć na pozostałym maśle. Dodać do wątróbki. Przyprawić do
smaku solą pieprzem i curry. Dodać posiekane kapary. Podlać winem. Dusić na
wolnym ogniu ok 5 min. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Podawać z
ziemniakami z wody i sezonową surówką.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie (wawa) jest hurtownia (ze sprzedażą detaliczną) przypraw kuchni indyjskiej
paluszki krabowe
a co ze zsiadłego mleka?
cholesterol a wątróbka
Re: Coś pysznego z wątróbeczki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »