Data: 2005-04-29 13:20:11
Temat: Re: Coś widzę, że Grupowiczów na ryby naszło . .
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> A moze wy mnie jakos do rybek przekonacie jakims przepisem? Z piekarnika?
> grila? patelni? generalnie najbardziej nie odpowiada mi zapach rybny....
>
Pstrąga! Pstrąga!
Pstrąga wypatroszonego smarujesz z zewnątrz i z wewnątrz miękkim masłem
wymieszanym dobrze z wyciśniętym czosnkiem, solisz, pieprzysz, w środek
wkładasz po plastrze - dwa cytryny, pomidorów, zawijasz w folię i wkładasz
na pół godziny do piekarnika, przy czym po 15 minutach folię odwijasz.
Jak do tego zrobisz 2-3 sosy na zimno (ja po prostu mieszam jogurt jogurt
naturallny z np. koncentratem pomidorowym, drugą część z chrzanem, itp) to
jest po prostu rewelacja.
Jako, ze zostaję na długi weekend w mieście, a w piekarniku jest grill,
którego jeszcze nie próbowałam, więc są duże szanse, że będzie rybka z
grilla :).
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|