Data: 2002-05-22 21:59:52
Temat: Re: Cos ze schabu
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Brusik <b...@S...wp.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:gLPG8.27940$z...@n...chello.at...
> Witajcie obzartuchy i fani patelni.
<ciach>
Wlasnie dzis zrobilam tak:
Plastry schaby stluc i marynowac w miksturze: Sos sojowy, czosnek (duzo),
sos Worcester ( jak nie masz, to kup przy okazji, bardzo sie przydaje do
mies), posiekana cebula, ziolowa przyprawa do grilla, gotowy zestaw, ja
preferuje firmy Ducros albo Kamis, oliwa z oliwek. Potem na patelnie same
plastry, obsmazyc z obu stron, potem sciszyc ogien i wylac cala marynate,
dusic kilka minut do miekkosci byle nie za dlugo bo sie podeszew zrobi.
Konsumowac z surowka z mlodej kapusty albo salata lodowa z wloskim sosem,
zakaszajac tostowanymi kromkami bialego pieczywa, ktore nalezy maczac w
sosie.
Agata Solon, naturalna
|