Data: 2007-01-21 17:27:20
Temat: Re: Creme brulee Nigelli - robił to ktos?
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 20 Jan 2007 08:31:43 +0100, jandulka wrote:
> Użytkownik "Grzegorz Mucha" napisał :
>> Aha, co do przypalania cukru z góry mówię, że grill w
>> kuchence nie nadaje się zbytnio - przynajmniej mnie się nigdy nie udało.
>> Za
>> to lutlampa czy nawet kieszonkowy palnik gazowy - jak złoto.
> (...)
>> mucher
> Przepraszam za spóźniony refleks. Interesuje mnie to ustrojstwo, chyba czymś
> takim opalał paprykę Pascal w jednym z programów TV (moze sie mylę, bo to
> mignęło mi tylko). A mnie inne metody zawodzą, stąd pytanie o szczegóły.
> Z góry dzięki.
> jot.ce.
Jest tego troche na allegro, mozna i w marketach budowlanych kupic. W
wersji najprostszej ma to wielkosc olowka i zasilane jest gazem do
zapalniczek - ale ciut malo to wydajne
Swoja droga nie testowalem elektrycznej opalarki jeszcze - wyciaga to
jakies 300-400 stopni i mocno dmucha, powinno wystarczyc na zrobienie
karmelu.
mucher
|