From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cukinia!
Date: Thu, 04 Oct 2001 07:23:49 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <e...@4...com>
References: <9pgqmt$3je$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 35
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!easynet-monga!e
asynet-tele!easynet.net!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!feed1.u
ncensored-news.com!propagator-la!news-in-la.newsfeeds.com!corp-goliath.newsgrou
ps.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:72895
Ukryj nagłówki
On Thu, 4 Oct 2001 07:07:06 +0200, "jolkakami"
<j...@p...onet.pl> wrote:
>Witam ;-))
>
>Dziasiaj dostałam od teściowej cukinię i nie wiem co z niej zrobić , może
>poradzicie coś?
>
>Pozdrawiam Jola
>
jak mala - to chyba takie leczowate rzeczy - obsmazyc, cebula,
papryka, pomidor, czosnek, ziola.
Jak OGROMNA, to odciac jej glowe troche, waydrazyc nozem te
wszystkie farfocle z pestkami i nadziac obsmazonym mielonym z
cebula, czosnkeim, przyprawami i spora iloscia przecieru
pomidorowego - zywe pomidory nie beda wystarczajaco inetensywene
w smaku i calosc bedzie zbyt plynna. ma to byc farsz a nie
zupa.. Musi miec to tez troeszke tluszczu (lepiej z oleju niz z
tluszczu miesnego). Nadziac w/w cukinie/kabaczek, zatknac te
glowe jego z powrotem na miejscu, wsadzic do formy keksowej (jak
sie zmiesci, jak monstre - to improwizowac!), posmarowac pasta
pomidorowa, oblac troszke olejem z patelni. przykryc folia i
upiec az miekka/i
Krysia
P.S. Jak kolos, to go niedbale obrac, pokroic w GRUBE plastry,
wypatroszyc, zrobic farsz jak wyzej, do ktorego mozna wrzucic tez
i zywe pomidory, ulozyc plastry na blasze/naczyniu zaroodp.
nadziac kazdy, posypac serem tartym i zoltym, upiec
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|