Data: 2001-10-04 06:23:49
Temat: Re: Cukinia!
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 4 Oct 2001 07:07:06 +0200, "jolkakami"
<j...@p...onet.pl> wrote:
>Witam ;-))
>
>Dziasiaj dostałam od teściowej cukinię i nie wiem co z niej zrobić , może
>poradzicie coś?
>
>Pozdrawiam Jola
>
jak mala - to chyba takie leczowate rzeczy - obsmazyc, cebula,
papryka, pomidor, czosnek, ziola.
Jak OGROMNA, to odciac jej glowe troche, waydrazyc nozem te
wszystkie farfocle z pestkami i nadziac obsmazonym mielonym z
cebula, czosnkeim, przyprawami i spora iloscia przecieru
pomidorowego - zywe pomidory nie beda wystarczajaco inetensywene
w smaku i calosc bedzie zbyt plynna. ma to byc farsz a nie
zupa.. Musi miec to tez troeszke tluszczu (lepiej z oleju niz z
tluszczu miesnego). Nadziac w/w cukinie/kabaczek, zatknac te
glowe jego z powrotem na miejscu, wsadzic do formy keksowej (jak
sie zmiesci, jak monstre - to improwizowac!), posmarowac pasta
pomidorowa, oblac troszke olejem z patelni. przykryc folia i
upiec az miekka/i
Krysia
P.S. Jak kolos, to go niedbale obrac, pokroic w GRUBE plastry,
wypatroszyc, zrobic farsz jak wyzej, do ktorego mozna wrzucic tez
i zywe pomidory, ulozyc plastry na blasze/naczyniu zaroodp.
nadziac kazdy, posypac serem tartym i zoltym, upiec
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|