Data: 2003-10-04 13:40:26
Temat: Re: Cycki kangurze
Od: "Anna Sheridan" <o...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Czy ktoś miał okazję jeść kangura i czy smak jest wart ceny, czy to
> tylko dla snobów?
>
Jako ze jestem z Australii i kangurzyne jadlam nie raz i nie dwa zanim 14
lat temu przeszlam na wegetarianizm uprzejmie donosze ze jak pamietam, mieso
kangurze jest delikatniejsze w 'konsystencji' - usmazone na patelni a la
stek przypomoina konsystencja niemal watrobke. Jest chude, co do
cholesterolu to sie nie znam, no i pewnie nie jest zaladowane antybiotykami
i innym swinstwem jak miesa z hodowli. Najbardziej sie nadaje z rusztu czy z
patelni, na szybko, w duszonce typu gulasz sie rozpadnie. Raz zrobilam
fondue jak mialam gosci 'z zagranicy' i tez im smakowalo. Pewnie, ze u nas
jest to najtansze mieso i jest czesto dodawane do zarcia dla psow i kotow.
No to co? Sprobuj choc raz, bo inaczej nigdy nie bedziesz wiedzial... :-)
Ania
(zamien ombre na omberis)
|