« poprzedni wątek | następny wątek » |
111. Data: 2015-02-03 12:19:41
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał
>
>> Kupiłem i zaraz sprobuje nimi zaszczepic zakupiony sok jablkowy.
>
> Ten zakupiony sok jabłkowy to może być właśnie powód niepowodzenia.
> Ja kiedyś próbowałam przerobić na winko zalewę z brzoskwiń w puszce.
> Drożdże
> zdechły. Znaczy, zakonserwowały się.
Te dotychczasowe niepowodzenie nie mialy nic wspolnego z sokiem gdyz
probowalej je tylko na oslodzonej wodzie z pozywka postawione w cieplym
miejscu.
Z tymi nowymi drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus) pierwszy raz wyprobuje od
razu do soku.
--
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
112. Data: 2015-02-03 20:00:30
Temat: Odp: Cydr wlasnej roboty
Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:mank1b$s5o$1@node2.news.atman.pl...
>
>
> Użytkownik "@" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:manjk7$edt$...@n...news.atman.pl...
>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu
>>> niedofermentowane
>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>>> 333333333-)))
>>
>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>
>> Wszędzie piszą, że kura ma mały móżdżek. Nie wierzyłem, a jednak to
>> prawda.
>> "Tatar to nieusmażony mielony" Kobito, za takie herezje to w kuchni nie
>> nadajesz się nawet do zmywaka! ściera i podłogi wycierać!
>> Tatar to potrawa królów, tatar to poezja, tatar to muzyka, tatar to
>> ceremonia i obrzęd, tatar to przede wszystkim dobre towarzystwo, zacne
>> grono przyjaciół i sporo wolnego czasu...
>
>> Stefan
>
> A przekąsu tam Waćpan nie wyczuł ? :)
>
> Pozdrawiam
> @
> **********************
> Niestety nie, po autorce wszystkiego można się spodziewać...
> pozdr
> Stefan
Ale chyba po poprzedniczce Qrczaka raczej ? :)
Jej "przekąs" był przeciez ironiczna odpowiedzia na kolejne
rewelacje/rewolucje kuchenne znanej tu Pani tak zadufanej w swojej
wszechwiedzy, ze nieswiadomej swojej niewiedzy :)
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
113. Data: 2015-02-03 22:02:55
Temat: Re: Odp: Cydr wlasnej robotyDnia Tue, 3 Feb 2015 20:00:30 +0100, @ napisał(a):
> Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:mank1b$s5o$1@node2.news.atman.pl...
>>
>>
>> Użytkownik "@" napisał w wiadomości grup
>> dyskusyjnych:manjk7$edt$...@n...news.atman.pl...
>>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu
>>>> niedofermentowane
>>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>>>> 333333333-)))
>>>
>>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>>
>>> Wszędzie piszą, że kura ma mały móżdżek. Nie wierzyłem, a jednak to
>>> prawda.
>>> "Tatar to nieusmażony mielony" Kobito, za takie herezje to w kuchni nie
>>> nadajesz się nawet do zmywaka! ściera i podłogi wycierać!
>>> Tatar to potrawa królów, tatar to poezja, tatar to muzyka, tatar to
>>> ceremonia i obrzęd, tatar to przede wszystkim dobre towarzystwo, zacne
>>> grono przyjaciół i sporo wolnego czasu...
>>
>>> Stefan
>>
>> A przekąsu tam Waćpan nie wyczuł ? :)
>>
>> Pozdrawiam
>> @
>> **********************
>> Niestety nie, po autorce wszystkiego można się spodziewać...
>> pozdr
>> Stefan
>
> Ale chyba po poprzedniczce Qrczaka raczej ? :)
> Jej "przekąs" był przeciez ironiczna odpowiedzia na kolejne
> rewelacje/rewolucje kuchenne znanej tu Pani tak zadufanej w swojej
> wszechwiedzy, ze nieswiadomej swojej niewiedzy :)
>
> Pozdrawiam
> @
>
>
> ---
> Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
> http://www.avast.com
Zadufana małpko, biedactwo ty moje, a co ty wiesz? Merytoryczne zero,
pojawiasz się tylko, aby nasmrodzić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
114. Data: 2015-02-04 05:26:10
Temat: Odp: Odp: Cydr wlasnej roboty
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:buduiy74o4uo$.17j2z15fqtlad$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 3 Feb 2015 20:00:30 +0100, @ napisał(a):
>
>> Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:mank1b$s5o$1@node2.news.atman.pl...
>>>
>>>
>>> Użytkownik "@" napisał w wiadomości grup
>>> dyskusyjnych:manjk7$edt$...@n...news.atman.pl...
>>>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu
>>>>> niedofermentowane
>>>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do
>>>>> cydru"
>>>>> 333333333-)))
>>>>
>>>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>>>
>>>> Wszędzie piszą, że kura ma mały móżdżek. Nie wierzyłem, a jednak to
>>>> prawda.
>>>> "Tatar to nieusmażony mielony" Kobito, za takie herezje to w kuchni nie
>>>> nadajesz się nawet do zmywaka! ściera i podłogi wycierać!
>>>> Tatar to potrawa królów, tatar to poezja, tatar to muzyka, tatar to
>>>> ceremonia i obrzęd, tatar to przede wszystkim dobre towarzystwo, zacne
>>>> grono przyjaciół i sporo wolnego czasu...
>>>
>>>> Stefan
>>>
>>> A przekąsu tam Waćpan nie wyczuł ? :)
>>>
>>> Pozdrawiam
>>> @
>>> **********************
>>> Niestety nie, po autorce wszystkiego można się spodziewać...
>>> pozdr
>>> Stefan
>>
>> Ale chyba po poprzedniczce Qrczaka raczej ? :)
>> Jej "przekąs" był przeciez ironiczna odpowiedzia na kolejne
>> rewelacje/rewolucje kuchenne znanej tu Pani tak zadufanej w swojej
>> wszechwiedzy, ze nieswiadomej swojej niewiedzy :)
>>
>> Pozdrawiam
>> @
>>
>>
>> ---
>> Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania,
>> ponieważ ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
>> http://www.avast.com
>
> Zadufana małpko, biedactwo ty moje, a co ty wiesz? Merytoryczne zero,
> pojawiasz się tylko, aby nasmrodzić.
Ot i właśnie ;)
Uderz w stół...
@
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
115. Data: 2015-02-13 19:24:48
Temat: Re: Cydr wlasnej robotyEch tomek dziecioku a ty wiesz co to sa spady? |To co jest w sklepach
to kolo soku nawet nie lezalo.
Ta gimbaza ma gowno zamiast szarych komorek w glowie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
116. Data: 2015-02-14 23:56:29
Temat: Re: Cydr wlasnej robotyW dniu 2015-01-30 o 14:36, Tomasz pisze:
> Fajne rady, ale ja pytałem o drożdże a Ty zmieniasz kierunek wątku.
> Takie teksty powinieneś pisac na grupie pl.sci.pedaly
>
> --
> Tomasz
>
>>
>> zgniłe jabłka daj myśliwym zrób z tego zaczyn, przepuść i zrób bimber,
>> cydr jest dla pedałów
>>
>>
>
Cydr ten kupny, faktycznie to jakiś jabol. A tak przy okazji - odpowiada
się pod tekstem, nie nad.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
117. Data: 2015-02-20 15:58:24
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał
>
> Z tymi nowymi drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus) pierwszy raz wyprobuje od
> razu do soku.
>
Nastawiłem sok z Tesco z kartonu 5l z drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus), po 4
dniach napoj jest gotowy i calkowicie wytrawny. O to mi chodzilo, jest
super.
--
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
118. Data: 2015-02-20 16:02:35
Temat: Re: Cydr wlasnej robotyDnia Fri, 20 Feb 2015 15:58:24 +0100, Tomasz napisał(a):
> Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał
>>
>> Z tymi nowymi drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus) pierwszy raz wyprobuje od
>> razu do soku.
>>
> Nastawiłem sok z Tesco z kartonu 5l z drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus), po 4
> dniach napoj jest gotowy i calkowicie wytrawny. O to mi chodzilo, jest
> super.
Z "kartonowego" soku? - równie dobrze mogłeś kupić w Tesco parę butelek
sikacza, bez całej roboty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
119. Data: 2015-02-21 09:03:45
Temat: Re: Cydr wlasnej robotyXL wrote:
> Dnia Fri, 20 Feb 2015 15:58:24 +0100, Tomasz napisał(a):
>
>> Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał
>>>
>>> Z tymi nowymi drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus) pierwszy raz wyprobuje od
>>> razu do soku.
>>>
>> Nastawiłem sok z Tesco z kartonu 5l z drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus),
>> po 4 dniach napoj jest gotowy i calkowicie wytrawny. O to mi chodzilo,
>> jest super.
>
>
> Z "kartonowego" soku? - równie dobrze mogłeś kupić w Tesco parę butelek
> sikacza, bez całej roboty.
Dlaczego?
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
120. Data: 2015-02-21 13:42:45
Temat: Re: Cydr wlasnej robotyDnia Sat, 21 Feb 2015 09:03:45 +0100, krys napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Feb 2015 15:58:24 +0100, Tomasz napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał
>>>>
>>>> Z tymi nowymi drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus) pierwszy raz wyprobuje od
>>>> razu do soku.
>>>>
>>> Nastawiłem sok z Tesco z kartonu 5l z drozdzami FERMIVIN PDM (bayanus),
>>> po 4 dniach napoj jest gotowy i calkowicie wytrawny. O to mi chodzilo,
>>> jest super.
>>
>> Z "kartonowego" soku? - równie dobrze mogłeś kupić w Tesco parę butelek
>> sikacza, bez całej roboty.
>
> Dlaczego?
>
Ponieważ sok w kartonie jest przetworzony, czyli przez ogrzanie i/lub inną
konserwację pozbawiony walorów smakowych i fizycznych świeżego soku
owocowego, także witamin. W domowym winie chodzi (także) o ich zachowanie -
chyba?
No i własnie jeśli komuś o to nie chodzi, a tylko o alkohol, no to równie
dobrze może robić "wina" z kompotów lub z tzw soków z kartonu... Pytanie
tylko, czy ten "sok" to sok w ogólności swojej całej.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |