Data: 2000-11-03 15:53:45
Temat: Re: Cynamon - mniam, mniam.
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przed dwoma dniami robilem ryz zapiekany z jablkami i cynamonem,
rodzinka miala klopoty w podniesieniem sie z foteli z przejedzenia:
Bierzesz szklanke ryzu, zalewasz tzrema szklankami wrzatku, solisz,
dodajesz lyzke masla i pod przykryciem rozklejasz na b. malym ogniu.
Obrane jablka siekasz, mieszasz z cukrem i cynamonem i potem ukladasz
w zaroodpornym naczyniu warstwami ryz i jablka, ale pierwsza i
ostatnia warstwa musza byc z ryzu. Wkladasz do piekarnika na 30 - 40
minut.
BK
Jarek Gala wrote:
>
> Jak ja lubię cynamon, a już tak dawno nie jadłem nic z ową przyprawą. Jeśli
> można prosić o przepis na cośik słodkiego, np. ciasto, ciasteczka, nadzienie
> do naleśniczków, a może i nawet na jakąś konkretną, mięsną potrawę (choć to
> już raczej nie będzie "coś słodkiego").
>
> --
> Zdrówko,
> Jarek, Iwona i Paulinka
> http://republika.pl/willowx
|