Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czas szparagów... Re: Czas szparagów...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czas szparagów...

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.49.39.196 with SMTP id r4mr396199qek.8.1369856517872; Wed, 29 May
2013 12:41:57 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.49.39.196 with SMTP id r4mr396199qek.8.1369856517872; Wed, 29 May
2013 12:41:57 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!ch1no2789409qab.0!news-out.goog
le.com!y6ni57212qax.0!nntp.google.com!p1no1395980qaj.0!postnews.google.com!gleg
roupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Wed, 29 May 2013 12:41:57 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <51a5348b$0$26701$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=89.73.187.156;
posting-account=Fz5JGgoAAAAu6udldw8-HJSe9EQB6qrH
NNTP-Posting-Host: 89.73.187.156
References: <519dcc03$0$26697$65785112@news.neostrada.pl>
<519dea80$0$1255$65785112@news.neostrada.pl>
<519e0e56$0$1259$65785112@news.neostrada.pl>
<2...@d...googlegroups.com>
<519e21c2$0$26701$65785112@news.neostrada.pl>
<5...@g...googlegroups.com>
<51a3e4fc$0$26683$65785112@news.neostrada.pl>
<51a3e5a3$0$1267$65785112@news.neostrada.pl>
<51a5348b$0$26701$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <9...@g...com>
Subject: Re: Czas szparagów...
From: czeremcha <1...@g...com>
Injection-Date: Wed, 29 May 2013 19:41:57 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351306
Ukryj nagłówki

W dniu środa, 29 maja 2013 00:50:55 UTC+2 użytkownik rageofhonor napisał:

> Dzisiaj dalsze doświadczenia ze szparagami. Tym razem białe szparagi.
> Niestety trochę włókniste i się mocno łamały przy obieraniu.

Szparaga kładę na przedramieniu. Palcami trzymam pod główką, reszta leży na ręku. Nic
się w trakcie obierania nie łamie. Szparag jest podparty na całej długości.

Ostatnio trafiły mi się zielone, jakoś o dziwo z grubszą skórką, to je ułożyłam
odwrotnie :-)

Białe szparagi zawierają więcej wody i dogotowują się same w sobie jeszcze po
odcedzeniu - trzeba to zrobić gdy jeszcze są lekko twardawe. Nie spotkałam się jakoś
z przepisami z białych szparagów grillowanych - zielone się do tego lepiej nadają.
Być może białe mają więcej solaniny - to zresztą czuć w trakcie obierania.

Jutro będzie zupa z białych - kupiliśmy szparagi prosto z pola, ale straszliwie
grube, choć nie wydają się włókniste. Dlatego pójdą na zupę.

Ania


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.06 Ikselka
04.06 czeremcha
04.06 Ikselka
15.06 Sara
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?