Data: 2009-08-12 22:04:31
Temat: Re: Czekolada
Od: "tomek wilicki" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha <b...@t...ja> napisał(a):
> Użytkownik "tomek wilicki" napisał:
>
> > > Co to jest składnik pokarmowy?
> > > O jakiej ty czekoladzie piszesz?
> > a sprawdź sobie ilość magnezu w 1000 kcal czekolady i w 1000 kcal
> > dowolnego
>
> Ilość Mg w kilokaloriach? Biochemię alternatywną tworzysz?
>
bynajmniej alternatywną. Wartość spożywczą każdego produktu przelicza się na
kcal. Nawet proporcje białko - tłuszcz - węgle w dietach leczniczych wyraża
się procentową ilością kcal pochodzącą z danego źródła.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|