Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "kachna" <k...@w...ps.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czekoladoholikom ku rozdrażnieniu
Date: Thu, 2 Aug 2001 20:25:34 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 42
Message-ID: <9kc612$fo9$1@news.tpi.pl>
References: <9kb6uq$rt6$1@news.tpi.pl> <9kb72l$shr$1@news.tpi.pl>
<9kbf02$cpc$1@news.tpi.pl> <9kbfbj$fa6$1@news.tpi.pl>
<9kc3q5$6uj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dhcp15.webnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 996776802 16137 213.25.201.15 (2 Aug 2001 18:26:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Aug 2001 18:26:42 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Czekoladoholikom ku rozdrażnieniu
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:61063
Ukryj nagłówki
dzięki Agata!
tylko brandy musze kupić, mam tylko koniak :0
kachna
Użytkownik Agata Solon <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9kc3q5$6uj$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik kachna <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9kbfbj$fa6$...@n...tpi.pl...
> > no to skrobnij przepis, ja uwielbiam czekoladowe wyroby.
> > kachna
> >
> No to jadziem:
> 3 zoltka
> 100g cukru
> 250 ml mleka
> 200 ml slodkiej smietanki kremowki (i badz tu szczupla!)
> 2 tabliczki gorzkiej czekolady
> 150g nutelli
> 50 ml brandy
> Mleko zagotowac z jedna tabliczka czekolady, druga posiekac nozem na dosc
> drobne okruchy. Zoltka ubic z cukrem, zalac czescia wrzacego mleka, wlac
do
> reszty mleka, dodac nutelle i podgrzac mieszajac prawie do wrzenia - nie
> gotowac! Odstawic do ostygniecia. do zimnej masy dodac pokruszona
czekolade
> i smietanke. Przelozyc do maszynki i pod sam koniec zamrazania dolac
> brandy. Lody beda rzadkie, dojda w zamrazarce, a dzieki alkoholowi beda
> przyjemnie miekkie. Teraz wersja bez maszynki: wracamy do momentu przed
> dodaniem smietanki. Do zimnej masy dolewamy brandy i wstawiamy do
> zamrazarki. Gdy masa juz jest bardzo zimna ale jeszcze plynna dodajemy
> smietanke UBITA, mieszamy starannie. No i niestety trzeba tego dogladac i
co
> jakis czas zamieszac. Mam nadzieje, ze sie uda.
>
> Pozdrowienia, Agata
>
>
|