Data: 2001-11-30 12:51:02
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Joanna Slocka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9u7v1j$fpk$1@news.lublin.pl...
> Jak w temacie...
> Aby nieco ozywic atmosfere, chce sie pochwalic, ze zrobilam wczoraj
> pyszne ciasto zebre. Znacie takie ciasto w paski?
Daj nam poznać:-)
Cicho, bo trzeba trochę pokucharzyć by mieć o czym pisać.
Ja jestem na etapie sprawdzania grupowych przepisów (ale tego jest...!)
w niedzielę robiłam ciasto czekoladowe [mi osobiście nie przypadło do gustu
i jest zbyt drogie jak na efekt końcowy (6 jaj, 2 czekolady)], a wczoraj
po raz pierwszy z ciasta M.Bassett nie wyszedł zakalec:-)
Zapiekanki warzywne nie wiem dlaczego wcale po zapiekaniu nie robią
się zapiekankami, a luźno zapieczonymi warzywami:-( Może ktoś ma jakiś
pomysł jak zrobić by się trzymały razem, poza beszamelem, który
nie dość że psuje smak, to nie działa.
I zajadamy pyszny żurek grzybowy, baardzo grzybowy (polecam!, bardzo
przypomina o zbliżających się Świętach).
--
Pozdrawiam
Asia Słocka
|