Data: 2001-03-06 11:15:30
Temat: Re: Czosnek
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ulka <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> > poza lodówką do 6 miesięcy i więcej
> U mnie zawsze czosnek wisial sobie w kuchni, czekal na zuzycie i na
> wiosne byl troche obeschniety.
I tak być powinno;
> Na jesieni, w zeszlym roku, cos mnie
> podkusilo i kupilam na bazarze piekne okazy czosnku, olbrzymy i ten
> wysycha w blyskawicznym tempie.
A mój nie, ale to zależy od wielu czynników, np. wilgotności, miejsca
przechowywania [wiszenia], temperatury i od samego gatunku tego czosnku.
> Juz w grudniu porozsychaly sie glowki i
> tylko niektore zabki mozna bylo wykorzystac. Zatem pewnie zalezy od
> czosnku, moze Jerzy jako ogrodnik powie cos wiecej.:-))
Suche ząbki można wykorzystac do potraw gotowanych i pieczonych albo
zmielić i zrobić sól czosnkową.
Pozdr. Jerzy
|