Data: 2001-11-08 21:29:37
Temat: Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> > 500g zelfrijzend bakmeel
co to za samosiewna mąka. Taka sypka, a nie krupczatka?
>> > 350g bruine basterd suiker
brązowy cukier?
>> > kostka bakboter
masło do pieczenia? To masło, czy margaryna?
>> > 5 lyzeczek lub cos wiecej mleka
>> > 5 lyzeczek speculaaskruiden
przyprawa do speculatius, czyli piernikowa.
>> >
>> > Make i basterdsuiker wsypac do michy. Maslo pokrojone w kosteczki,
>> > mleko i
>> > speculaaskruiden do tego. Ugniatac. Piec rozgrzac do 175 st.
>> > Wysmarowac blache. I pepernoten wyrabiac, my robimy wieksze okragle
>> > plaskie
>> ciasteczka.
>> > Co ja sie tam w guziczki bede bawic. I do pieca, wazne zeby w srodku
>> > ustawiona blacha byla a nie gdzies na samej gorze. Jak dlugo piec?
>> > Nawet
>> nie
>> > wiem, my wyciagamy i sprawdzamy i tak sie nikt juz doczekac nie moze.
>> > Lepsze sa od kupnych. Moze cie rozczarowalam, ale nie jestem zadna
>> > keukenprinces i nic innego korzennego nie znam.
>>
>> Hola !!
>> Tu jest grupa polskojezyczna !
>> To po co czas marnuje, zeby na polski moje przepisy tlumaczyc ?!
>>
>> Mechcia, Magda, Szefowa !! Kto tu porzadku pilnuje ??!!??
>
pasuje w miarę?
Waldek
|