Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Wojti" <j...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy ktos próbował to zrobić ?
Date: Sat, 18 Oct 2003 16:34:26 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: k...@p...onet.pl@ph147.walbrzych.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <bmrj6n$fu5$1@news.onet.pl>
References: <bmr7pv$4u$1@atlantis.news.tpi.pl> <bmrhtt$d93$1@news.onet.pl>
Reply-To: "Wojti" <j...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: ph147.walbrzych.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1066487831 16325 217.96.194.147 (18 Oct 2003 14:37:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Oct 2003 14:37:11 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176753
Ukryj nagłówki
Przygowowywyjesz wszystko jak na mielone(plus bułka + cebulka+czosnek
wyciskany+szklanka bulionu z kostki rosołowej + ziółka np prowansalskie,
kminek itp. w zależności od upodobań).Gotujesz 4-5 jajek na twardo.
Przygotowywujesz blachę-masełko potem bułeczka tarta.Wsadzasz folie
aluminiową w blachę.Pierwsza warstwa mielonego, później jajeczka i resztą
zasypujesz tak, aby jajka były prykryte mięsem. Dla lepszego efektu możesz
obciąć białko do żółtek tak aby po upieczeniu zawsze jak odkroisz było jajko
z żółtkiem a nie np końcówka jajka. Do piekarnika na 40 min temp ok
170-190st. I tak wychodzi piękna pieczeń rzymska.Aby urozmaicić talerz
należy zrobić jakiś sosik do tego bo pieczeń jest taka szarobura.Najlepiej
koloru czerwonego z pomidorków lub pieczarkowy też bardzo fajnie smakuje
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
PS Jak Magda napisała na ciepło czy na zimno jest b. dobre.
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bmrhtt$d93$1@news.onet.pl...
> A u mnie to staary rodzinny przepis, ale robi sie to bardziej jako wielki
> kawal i zapieka w piekarniku. :) Czyli taka rolada a w srodku jajka na
> twardo. Bardzo to lubimy, zarowno na cieplo jak i na zimno.
>
> --
> Pozdrawiam
> Sasannka
> ---
> http://sasannka.xpect.pl
>
>
|