Data: 2008-07-14 15:38:42
Temat: Re: Czy ma sens żelfix do przecieru owocowego na zimno?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 14 Jul 2008 16:34:27 +0200, akta napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1tlyu21krc2nt.jccnxu3e00wi.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 13 Jul 2008 19:05:18 +0200, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Rozdrabniam łyżką na porcje wielkości jajka, wrzucam do dzbanka
>>> malaksera, wlewam śmietanę (lub wodę w wersji light)
>>
>> ...dokładnie tyle, aby kawałki lodowej masy się całkowicie zanurzyły.
Tzn lekko wystawały.
>> To
>> ważna proporcja.
>
> A dokładnie jaka ta śmietana, tzn, ile ma % ?
Hi hi - jak najwięcej tych %; z chudej śmietany (czy coś takiego w ogóle
istnieje? - chyba nie...) nie wyjdzie nigdy nic dobrego. Można dać nawet
kremówkę.
> Brzmi smakowicie....
BO JEST!
Smacznego :-)
Te lody-sorbet można zrobić już teraz, a nie tylko zimą.
|