Data: 2001-08-20 19:17:05
Temat: Re: Czy macie jakiśpomysł na makrelę?
Od: "em" <e...@p...promail.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ja robie taka paste:
> (ostrzegam - jest bardzo kaloryczna, ale pyszna;-))
>
> 1 duza makrela
> ok. 15 dkg zoltego sera
> 1 cebulka
> sol. pieprz
> kilka lyzek majonezu
[...]
> zapomnialam dodac ze to wedzona makrela....
No i w tym wlasnie sek (senk). Wedzona makrela zazwyczaj jest tak
przesolona, ze po prostu nie da sie jesc. Ser tez troche soli dodaje. A
jeszcze proponujesz dosolic!!! Brrrr...
Ale dzieki za przepis, moze zamiast wedzonej - sprobuje makreli upieczonej
bez soli w garze stalowym ("9-warstwowym") a ser, cebula i majonez pewnie
oslabi "zapach" makreli.
Pozdrawiam, em.
PS. O kalorycznosc samej makreli sie nie obawiaj, wazne zeby nie jesc jej z
bialym chlebem i nie odlozy sie na bioderkach!
|