Data: 2001-09-14 14:01:10
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Od: "Castle" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson"
<K...@h...fsnet.co.uk> napisal w wiadomosci
news:o024qtgkl4j0tqtj4una4qlvutg4l6214s@4ax.com...
>
> >mhmm cieplutka, pahnaca cynamonem na kruchym ciescie
> >i wogole nie uzywalam stolnicy :))))
>
> A *czego*???
margaryne ciachalam z maka w miseczce (bo nie mam stolnicy),
a potem predziutko lapkami
na blaszke ciasto utarlam :))))) jak ja lubie kruche ciasto:
2 szkl. maki (krupczatka)
3/4 kostki margaryny albo cala masla (ja tam wole maselko :)
1/3 szkl. kwasnej smietany
3 jaja
1 1/2 lyzeczki proszku do piecz.
szczypta soli,
2 lyzki cukru + 1/3 szkl. cukru do bialek
6 sztuk. jabluszek + 3 lyzki cukru pluscynamon. - usmazyc,
wystudzic.
Margaryne posiekalam z maka BEZ STOLNICY :))) w misce,
dodalam reszte skladnikow, a z jaj tylko zoltka
i do lodowki. 1 godz.
2/3 ciasta na grubych oczkach tarki na srednia blaszke
wysmarowana i opruszona. N to jalblka. Zapiec 20 min.
Potem ubic piane z bialek, cukier dosypuje pod sam koniec.
Ta piane na podpieczone jabluszka, a na nia starte 1/3
ciasta.
jeszcze pachnie :))))
Castle
|