Data: 2008-03-18 13:47:41
Temat: Re: Czy mleko należy gotować?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jolka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:frofb6$4if$1@news.onet.pl...
>
>> Z jakiego powodu w ogole gotujesz mleko? Co ono tym zyskuje?
>>
> To jakie mleko się pije to zależy od upodobań i wychowania. Ja tylko
> gotowane i jeszcze gorące nigdy z lodówki sie nie napije i wogóle zimnego
> się nie napije.
> Tak jak prosto wydojonego od krowy tez sie nie napije, bo mi śmierdzi
> krową.
Czyli "natura" :_) Ale to faktycznie kwestia upodoban...
> Ale to kwestia upodobań. Tego z kartonika długoterminowego też nie lubię
> takie czuć chemią na odległość.
Niektore faktycznie czuc "czyms dziwnym". MOja zona nie napije sie mleka
"Laciatego" bo Jej smierdzi, za to "wsie" mleko z Tesco sobie chwali, jak i
zreszta "hej" (to 3,8 % - jedyne jakie znam o tak wysokiej zawartosci
tluszczu), oraz mleko kupowane "u baby" na handelku (odstwisz takie to i
smietanka sie zbierze, a jak skwasnieje... pycha...)
Jednak jak robimy np. kakao to gotujemy mleko... raczej z przyzwyczajenia i
z lenistwa - lepiej sie rozpusci w goracym.
|