Data: 2005-01-30 09:31:35
Temat: Re: Czy serek Capri = Ricotta?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Jan 2005 00:45:43 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Tadeusz Jerzy
Korsak*, w wiadomości news:<news:cth772$l0j$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł,
co następuje:
> Czy serek Capri,
> na etykiecie: serek typu włoskiego, producent OSM w Sierpcu, zaw. tł. min.
> 15%, skład: serwatka, mleko, kwas cytrynowy, cena 9,57 PLN/kG jest krajowym
> odpowiednikiem włoskiego sera Ricotta?
> Przepraszam, ale nie byłem jeszcze w Italii...
To to ja nie wiem. Wiem, że na pewno serek Wiedeński jest serkiem typu
Ricotta.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|