Data: 2002-08-09 14:44:25
Temat: Re: Czy wiecie ze podgrzewanie produktów wysokoweglowoda
Od: "Qwax" <...@...q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> powyzej 120 st C. powoduje powstawanie akryloamidu i to w ilosciach
> zagrazających zyciu i zdrowiu?
Ble ble - uwielbiam chleb pieczony do ciemnego brązu. A podpłomyki
pieczone wewnątrz pieca opalanego drewnem - dawno rodzaj ludzki
musiałby wyginąć.
> jak piszą badacze
hi,hi,hi -'badacze'
> np chipsy potrafia zawierac tego syfu 3000 mikro gram,
Bo też z syfu sie je robi syfem faszeruje i durniom sprzedaje.
> kiedy norma np. dla wody w EU to 0,2 mikro grama.
> Nie mniej tego jest w suchym pieczywie typu tektura WASA,
Izraelici wymarli!!!! od 6 tysięcy lat jedli macę!!!
> czy innych, frytkach.
Patrz wyżej - a smażone ziemniaki - też powyżej 120oC
A pieczone w ognisku - już wiadomo dlaczego wyginął homo erectus - bo
żarł ziemniaki z ogniska.
> Ogolnie wszystko co z mąki lub kartofli i pieczone zawiera wielkie
tego
> ilosci.
Hi Hi Hi - od czasu gdy "badacze' zbadali czy od 500tyś lat?
> Szykuje sie rewolucja na rynku spozywczym.
>
No pewnie jakiś opłacający 'badaczy' koncern chce nabić sobie kabzę
przez nabijanie klientów w butelkę!! (no może nie zupełnie w butelkę)
>
> Ciekawe czy na Chipsach producent bedzie pisal :Chipsy albo zdrowie,
wybor
> nalezy do ciebie?
Który producent? Przecież to wymóg prawny a nie "producencki"
> Co z frytkarniami masowo trującymi ludzi?
Nie chcesz to nie jedz (jak i ja nie jadam poza domem)
> Polecam lekture tego abstractu:
>
Dla kretynizmów nie będę się męczył z 'obcym' językiem - Twój konspekt
mi wystarczył
pozdrawiam
Qwax
p.s. mnie wierz we wszystko co jest napisane;
"raz na płocie napisane było DUPA facet pogłaskał i mu drzazga weszła"
|