Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Krystyna*Opty*" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: [DO] Praca mgrska
Date: Sat, 1 Nov 2003 19:17:03 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: k...@p...onet.pl@l2434.biaman.pl
Message-ID: <bo0tb1$ql1$1@news.onet.pl>
References: <bnt5rd$1ai5$1@foka1.acn.pl> <bntier$q0b$1@inews.gazeta.pl>
<bnud90$1p09$1@foka1.acn.pl> <bnuhb6$7pk$1@inews.gazeta.pl>
<bnun9p$peu$1@inews.gazeta.pl> <bnvf1r$9bv$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bnvv95$49k$1@news.onet.pl> <bo04oo$9ag$1@inews.gazeta.pl>
<bo0aak$qu1$1@news.onet.pl> <bo0fc6$7q3$1@inews.gazeta.pl>
<bo0nhk$3s3$1@news.onet.pl> <bo0qid$6bh$1@inews.gazeta.pl>
<bo0rel$8kg$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: l2434.biaman.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1067710625 27297 212.33.82.34 (1 Nov 2003 18:17:05 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Nov 2003 18:17:05 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:25160
Ukryj nagłówki
Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bo0rel$8kg$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:bo0qid$6bh$1@inews.gazeta.pl...
> > Dioksyny mają zdolność do kumulowania się w tłuszczu zwierzęcym,
> podstawowym
> > sposobem ich przedostawania się do organizmu ludzkiego jest spożywanie
> > wyrobów mlecznych, mięsa ssaków i ryb, ew. bezpośredniej ekspozycji na
> nie w
> > miejscach ich wydzielania .
>
> No wszystko pięknie tylko zapomniałaś podać jakie sa stężenia dioksyn w
> naturalnych pokarmach ;))), a i może podasz coś o akryloamidach
> powstających przy podgrzewaniu weglowodanów ;))))
No i DLACZEGO się u mnie nie objawia dioksynowe ani żadne inne zatrucie???
Od czerwca 1998 roku jem naprawdę sporo tłuszczów zwierzęcych. Powinnam więc
być już zatruta, prawda? A ja wręcz wyzdrowiałam, choć lekarze rozkładali
ręce i czuję się świetnie! : )
Komu do cholery zależy na straszeniu społeczeństwa wszystkim co tylko jest
związane z tłuszczem zwierzęcym?
Szpitale upadają, właśnie mówią o zamykaniu oddziałów w Jeleniej Górze.
Co będzie się działo z ciężko chorymi? Kogo to obchodzi?
O ileż byłoby mniej pacjentów, gdyby wiedzieli, jak można uniknąć chorób...
--
Krystyna*Opty* [na DO od 06.1998 r.]
Nic nie wprawia ludzi w takie zdumienie jak zdrowy
rozsądek i uczciwe stawianie sprawy. R.W. Emerson
|