Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!n
ot-for-mail
From: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Debiutant w barze :)))
Date: Tue, 01 Feb 2000 08:12:47 +0100
Organization: -
Lines: 23
Message-ID: <3...@j...krakow.pl>
References: <3...@j...krakow.pl> <3...@p...net>
Reply-To: j...@j...krakow.pl
NNTP-Posting-Host: red113.jagiellonia.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.05 (Macintosh; I; PPC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22068
Ukryj nagłówki
af napisał(a):
>
>
> Hevy cream = smietana 40%
> light cream = smietana 20%, obie daja sie ubijac, a ta pierwsza gdy dluzej
> postoi zmienia sie w sauer cream, gesta, kwasna smietane...
> Half and half, czyli pol na pol, to light cream zmieszany z mlekiem,
> przewaznie sluzy jako smietanka do kawy.
> Sec, to innaczej dry, czyli wytrawny. triple sec, to cos baaaaaardzo
> wytrawnego...
> F.
Zginam się w serdelek z wdzięczności. Wyjaśnienia dotyczące śmietanki w pełni
zgadzają się z moimi podejrzeniami :)))))), half and half też już rozumiem. A
inna dobra dusza podpowiedziała mi, że Triple Sec to gorzki ziołowy alkohol.
Jeszcze raz dziękuję za informację i pozdrawiam znad patelni...
tfu! znad szklaneczki z drinkiem. :))))))))))
Joanna
|