Data: 2007-09-09 17:40:49
Temat: Re: Dereń
Od: "skryba" <z...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "skryba" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:fc1aif$8bl$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik <m...@g...szczecin.pl> napisał w wiadomości
> news:1189289707.030309.109640@g4g2000hsf.googlegroup
s.com...
> Zebrałam 3 kg derenia jadalnego. Nastawiłam już nalewkę. Z reszty
> chciałabym zrobić dżem (konfitury). Może ktoś wie, jak pestkować
> owoce? Jakiś przepis? Jadłam kiedyś na spotkaniu we Wrocławiu pyszny
> dżem. Robiła go chyba Inka Sapijaszko. Pomóż, proszę.
> Pozdrawiam
>
> Majka
>
>
> Zeszłego roku żoneczka zebrany przeze mnie plon smażyła w
brytwannie.
> Nastepnie przecierała przez sito nylonowe. Też dobry sposób. Drzem
> faktycznie o smaku niebiańskim:-))
> W tym roku część podobnie jak u Grzesia jest już "zalana". Pozostałą
> część potraktujemy tak jak poprzednio z tym, że najpierw zostanie
> przemrożony w/g porady Grzegorza.
>
> Pozdrawiam pogodnie
> skryba
>
Oczywiście w brytfannie:-))
|