Data: 2001-03-05 16:21:40
Temat: Re: Deszcze/zupa z szynki i fasoli/mozg mi sie topi
Od: "Tomasz Ostrowicz" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Dzis zrobilam gar zupy z kawalka szynki. Duzy kawal szynki wedzonej
> gotowanej z koscia wsadzic do garnka, zalac woda. Na patelni usmazyc
2
> pokrojone cebule na 3 lyzkach oliwy, gdy zlote zalac pol szklanka
wody i
> calosc dodac do garnka z szynka. Dodac rowniez 1 lyzke suchego
majeranu,
> 1 lyzeczke szalwi, 1 lyzeczke pieprzu, troche worcestershire, soya,
> maggi do smaku, i gotowac na malym ogniu przez 2 godziny. W osobnym
> garnku zaraz na poczatku gotowania szynki zalac 1 szklanke duzej
suchej
> bialej fasoli wrzatkiem i odstawic. Przelac przez sito po godzinie,
i
> znow zalac wrzatkiem i odstawic. Gdy zupa z szynki ma dosc dobry
smak,
> odcedzic fasole i dodac do zupy. Gotowac pol godziny albo az fasola
jest
> miekka. Podawac z chlebem i salata. Na deser zrobilam apple pie.
>
Az sie poslinilem. Rany, Magdo nie adoptowalabys mnie? ;))
Tomek
|