Data: 2002-03-04 12:17:14
Temat: Re: Dieta Optymalna
Od: "chaciur" <g...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik AnieszkaP <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a5vmpl$2l6$...@n...tpi.pl...
>
> > > A skad wiesz jaka jest ilosc bakterii u miesozercy i weganina? Dlaczego
> > > bakterie gnilne maja powstawac z miesa?
> >
> > Zakoczylas mnie troche z tym pytaniem, bo
> > faktycznie zadnych badan na ten temat nie prowadzilem.
> > Jedyne co to moj nos mi tak powiedzial w okolicy wc.
>
> To oczywiscie zart?
Ale nie do konca. Jest to subiektywna ocena,
jednego badacza, wyposazonego w narzad wechu.
> > Logika tez mi to podsowala, bo wiadomo ze mieso
> > w temp. 37 *C szybciej zacznie gnic niz rosliny.
>
> Ok- ale skad mieso w postaci miesa w jelicie grubym jako pozywka dla bakteri
> gnilnych?
Dobre pytanie, nie wiem czy dorownam mu odpowiedzia. :)
Zainteresuje sie tym blizej a na dzien dzisiejszy
mam takie spostrzezenia:
Z pozywienia jakie zjadamy, do jelita grubego
a potem muszli trafia nie tylko blonnik ale
cos jeszcze. Co to nie wiem. Generalnie
produkty uboczne przemiany materii. Czy te
produkty, pochadzace z miesa, sa lepsza pozywka
dla bakterii? Przyznaje nie wiem. Jednak skoro
rosliny sa lekko strawne a mieso ciezko, to
moze z tego wynikac ze w jelicie g. latwiej sie
nim pozywic niz pozostalosciami roslin.
pozdrawiam Chaciur
|