Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.k.pl!newsfeed.atman.pl!news.nas
k.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dla " Parówkowiczów"
Date: Mon, 24 Jan 2005 13:46:39 +0100
Organization: Dialog Net
Lines: 34
Message-ID: <ct2qh1$d00$1@news.dialog.net.pl>
References: <ct0v2s$62a$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-457.walbrzych.dialog.net.pl
X-Trace: news.dialog.net.pl 1106570594 13312 217.30.144.201 (24 Jan 2005 12:43:14
GMT)
X-Complaints-To: http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=41
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Jan 2005 12:43:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:228945
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Sylvia." <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ct0v2s$62a$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jestem po kolacji - pochwalę się przepisem na parówki w sosie słodko -
> kwaśnym
>
> 1kg. parówki cienkie w foli
> ketchup pikantny Hellmann's
> papryka czerwona, żółta, zielona
>
> Parówki obieram z foli, kroję na cienkie plasterki - podsmażam na
margarynie
> w patelni
> Paprykę kroję w kostkę ( nie za drobno) wkładam do drugiej patelni i duszę
> dolewając troszku wody - jak zmieknie dolewam ketchup, łyżeczka cukru ,
> szczypta pieprzu do smaku - dodaje podsmażone parówki , mięszam i duszę z
5
> min. razem.
> Konsystencja gęstej zupy.
> Podawać ze świeżymi bułkami ( ja kupuję zawsze do tej potrawy bułki z
> serem )
> Smacznego :)))
>
> Prośba :
> Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
>
> Pozdrawiam Syl.
Witam !!!
Fajny przepis. Mam pytanie ile tego ketchupu trzeba dać i czy może być
ketchup łagodny, jak ktoś nie lubi ostrego???
Pozdrawiam
|