Data: 2002-05-17 20:20:23
Temat: Re: Dlaczego biszkopt sie zapada?
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał
> Użytkownik GosiaH <g...@p...onet.pl> napisała:
> > No i z takich programów pamiętam, że _każdy_ biszkopt może nie
opaść
> > jeśli tortownicę nie wysmarujemy niczym a natychmiast po
upieczeniu
> > odwrócimy do góry nogami (hehe) opierając brzegi tortownicy na
> > przygotowanych uprzednio kubeczkach.
> > Serio.
>
> Zgadza sie; ja tez tak robie, uzywajac zamiast kubeczkow nawet
> 3 pudelek zapalek. Co do smarowania tortownicy, to chyba tylko
> bokow nie nalezy smarowac, ale spod trzeba i wysypac tarta bulka
> lub maka.
Ja nie smaruję w ogóle i od razu odpowiadam na kolejne pytanie: bardzo
łatwo odchodzi od foremki, nie ma z tym żadnych problemów.
--
Pozdrawiam z Krakowa
GosiaH
|