« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-28 19:54:23
Temat: Dlaczego i co?Witam,
Mam pewne pytanie. Zostalo mi troche kaszy jeczmiennej z obiadu, wiec
postanowilam ja wykorzytac do panierowania kotletow. Pomysl okazal sie
przedni, bo kasza przysmazana na smaloszku smakuje wybornie, a raczej
okazalby sie, gdyby nie jedna rzecz. Kotlety zawsze po jednej stronie
smazyly sie tak, jak trzeba, ale panierka z drugiej w trzech czwartych
zostawala na patelni. Ciekawi mnie, dlaczego tak sie dzieje, no i jeszcze
bardziej, co zrobic, zeby tak panierowane kotlety smazyly sie ladnie z obu
stron?
Pozdrawiam,
Kinga
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-28 20:13:18
Temat: Re: Dlaczego i co?
Użytkownik "Kinga" <k...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:cvvstf$clq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> Mam pewne pytanie. Zostalo mi troche kaszy jeczmiennej z obiadu, wiec
> postanowilam ja wykorzytac do panierowania kotletow. Pomysl okazal sie
> przedni, bo kasza przysmazana na smaloszku smakuje wybornie, a raczej
> okazalby sie, gdyby nie jedna rzecz. Kotlety zawsze po jednej stronie
> smazyly sie tak, jak trzeba, ale panierka z drugiej w trzech czwartych
> zostawala na patelni. Ciekawi mnie, dlaczego tak sie dzieje, no i jeszcze
> bardziej, co zrobic, zeby tak panierowane kotlety smazyly sie ladnie z obu
> stron?
> Pozdrawiam,
> Kinga
>
A może zamiast do panierowania należało dodac kasze do masy miesnej??
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-28 20:59:55
Temat: Re: Dlaczego i co?
Użytkownik "Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d001k6$6lp$1@inews.gazeta.pl...
> Marek W. <t...@p...nospam.onet.pl> napisał(a):
>
> >
> > A może zamiast do panierowania należało dodac kasze do masy miesnej??
> >
> Tylko, ze to nie byly kotlety mielone. Ale jesli bede takie robic, a kasza
> bedzie pod reka - ani chybi wyprobuje :-)
A jak to będzie przypadkiem gotowane miesko to można tym pierogi
nadziac..:))
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-28 21:14:46
Temat: Re: Dlaczego i co?Marek W. <t...@p...nospam.onet.pl> napisał(a):
>
> A może zamiast do panierowania należało dodac kasze do masy miesnej??
>
Tylko, ze to nie byly kotlety mielone. Ale jesli bede takie robic, a kasza
bedzie pod reka - ani chybi wyprobuje :-)
Pozdrawaim,
Kinga
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-01 08:57:14
Temat: RE: Dlaczego i co?
>
> Witam,
> Mam pewne pytanie. Zostalo mi troche kaszy jeczmiennej z obiadu, wiec
> postanowilam ja wykorzytac do panierowania kotletow. Pomysl
> okazal sie
> przedni, bo kasza przysmazana na smaloszku smakuje wybornie, a raczej
> okazalby sie, gdyby nie jedna rzecz. Kotlety zawsze po jednej stronie
> smazyly sie tak, jak trzeba, ale panierka z drugiej w trzech
> czwartych
> zostawala na patelni. Ciekawi mnie, dlaczego tak sie dzieje,
> no i jeszcze
> bardziej, co zrobic, zeby tak panierowane kotlety smazyly sie
> ladnie z obu
> stron?
> Pozdrawiam,
> Kinga
>
Witam!
Jeśli chodzi o tą panierkę to z jednej strony wyszła ładna bo była wysoka
temperatura tłuszczu na patelni a z drugiej przywarło bo tłuszcz był
chłodniejszy i możliwe że trochę wody z kotletów się wydzieliło co
spowodowało bardziej duszenie niż smażenie. Moja rada na chwilę po
przewróceniu daj ogień na maxa i potem zmniejsz albo pod koniec smażenia go
zwiększ, powinno pomóc.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-01 17:47:01
Temat: Re: RE: Dlaczego i co?j...@w...pl (Joanna Michalska) napisał(a):
>> Jeśli chodzi o tą panierkę to z jednej strony wyszła ładna bo była wysoka
> temperatura tłuszczu na patelni a z drugiej przywarło bo tłuszcz był
> chłodniejszy i możliwe że trochę wody z kotletów się wydzieliło co
> spowodowało bardziej duszenie niż smażenie. Moja rada na chwilę po
> przewróceniu daj ogień na maxa i potem zmniejsz albo pod koniec smażenia go
> zwiększ, powinno pomóc.
Dzieki serdeczne
Pozdrawiam,
Kinga
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |