Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy? Re: Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: tomjas <t...@W...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?
Date: Thu, 10 Nov 2011 04:18:13 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 21
Message-ID: <s...@k...localhost>
References: <s...@k...localhost> <j9dftj$i04$1@news.onet.pl>
Reply-To: tomjas
NNTP-Posting-Host: 77.223.206.237
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1320898693 13197 77.223.206.237 (10 Nov 2011 04:18:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Nov 2011 04:18:13 +0000 (UTC)
X-User: tomasz.jasinski
User-Agent: slrn/0.9.9p1 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339207
Ukryj nagłówki

On Wed, 9 Nov 2011 10:08:02 +0100, po wrote:
> Użytkownik "tomjas" <t...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:slrnjbk7f1.moq.tomjas@krusty.localhost...
>
>> Wątrobę obsmażam, mięso z warzywami gotuję. Wszystko mielę 2 razy
>> doprawiam i dodaję jajka. Potem do formy i piekę ok. 1-1.5 godz.
>> No właśnie - pasztet wychdzi ok tylko się niemiłosiernie kruszy. Prawie
>> nie da się ukroić. Tak sobie wymyśliłem, że pewnie bardziej maziowaty
>> wyjdzie jak dodam więcej tłuszczu. A może można jeszcze inaczej by był
>> bardziej zwarty?
>
> A co robisz z "wodą" po gotowaniu mięsa ?
>
Dzieki wszystkim w wątku za podpowiedzi. A zatem:
1. dodaje troche tego wywaru, by masa była dość ciapowata, po upieczeniu
jest dość mokra ale wierzch i tak się kruszy
2. oczywiście dodaje bułkę - zapomniałem napisać
3. jasne, że gałka muszkatołowa to główna przyprawa
4. wypróbuję metodę z owijaniem pasztetu by nie wysychał.
Jeszcze raz dzięki wszystkim i sprawdzę polecane rozwiązania.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6