Data: 2001-11-08 17:02:42
Temat: Re: Do Ewy siostry Ani!
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. napisał(a) w wiadomości:
<9sdqpa$8ig$1@neon.noos.net>...
>jezeli dobrze rozumiem, to kabaczek jest wiekszy a cukinia mniejsza,
>kabaczki sie termicznie obrabia a cukinie jada na surowo...
>tutejsz paryskie "courgette" dochodza do 40 cm, wiec chyba jednak sa to
>kabaczki (gotuje sie je). Ale jak w takim razie wyglada cukinia ?!
>W ramach powitania Paryzanina : dodam, ze mamy tu kilku na Grupie paru
>znakomituch lingwistow. Sam zobaczysz, ze do wieczora "afera kabaczka /
>cukinii" zostanie rozwiazana !
jesli moge sie wtracic, z mojego ogrodniczego rozeznania wynika, ze cukinia
jest zielona, a kabaczek zolty lub bialy po wierchu i to jest roznica
zasadnicza. Cukinie z pewnoscia MOZNA obrabiac termicznie, a jak patrze na
ten przepis pod beszamelem, to mysle, ze nawet TRZEBA.
Ale jak to u diabla bedzie po francusku...????
Margola
|