Data: 2005-12-08 11:04:36
Temat: Re: Do Lii i innych, instrukcja Alaski
Od: fiora <t...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja kupilam w Bydgoszczy i instrukcja byla!!!
Zaraz upieklam drozdzówke. bo mialam straszna ochote.
Wzielam normalny przepis z Kuchni polskiej
z tym ze jajka i zoltka nie wrzucalam w calosci
tylko na "boczku" zmiksowalam z cukrem
i potem wszystko :makę, jajko, tluszcz i drozdze do maszyny
mleka dolalam na oko i tylko 35 dkg maki, czyli nawet dno nie bylo nakryte.
I wiecie jak urosla!!!!!
Jak zyje nie mialam takiej drozdzówy.
Tylko z takiej malej ilosci trzeba wylaczyc przed koncem programu, bo
sie troche za mocno spiekla, ale byla wielka jak z 60 dkg maki.
Ale w ogole super.
To moje pierwsze wrazenia
Pozdrawiam
Fiora
Lia wrote:
> Dnia 2005-12-08 10:21:37 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
> przyrody grupowicz *aniteczka* skreślił te oto słowa:
>
>
>
>>jakie macie receptury na ta maszyne? W instrukcji sa 3 przepisy na krzyz i
>>tyle.
>>Nie chodzi o jakies wyszukane, ale przynajmniej rozne, z roznymi makami, np,
>>z zytnia?
>
>
> Korzystamy z tej strony:
> http://www.chlebpolski.pl/index.php?option=com_conte
nt&task=view&id=23&Itemid=51
> http://domowe.forumer.pl/index.php
>
>
>>Albo jak piec w tej maszynie chleb z mieszanek? Jak na mieszance pisze:
>>ustawic program na 3 godziny, a w Alasce nie ma zadnego na dokladnie 3
>>godziny,
>>to co mam zrobic?
>
>
> Wybierasz program podstawowy, chleb średni - to jest 3h18min.
>
>
|