Data: 2013-01-04 15:38:07
Temat: Re: Do "paprykarzy" :-)
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 26 Dec 2012 22:06:47 +0100, krys napisał(a):
>
>> Mlekowita "przechrzciła swój ser na "favitę", bo nie ma prawa używać
>> nazwy "feta" .
>
> Ale jednak piszą "typu feta".
Typu feta, typu tiramisu, typu szynka parmeńska. I wyrób czekoladopodobny.
To jednak nie feta, nie tiramisu i nie szynka parmeńska, i nie czekolada.
>
>> Feta z owcy, wyrób fetopodobny moze byc z beleczego.
>
> Typu_feta.
W pierwotnym poście była feta.
> A przy okazji, polski oscypek, a raczej "typu_oscypek", w
> którym owcze mleko nawet znaleźć można, owszem, choć w równej proporcji z
> krowim - bo mleko od jednej krowy plus mleko od jednej owcy zawiera :-D
Dla niektórych bez różnicy, c'nie?
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|