Data: 2003-02-11 21:35:05
Temat: Re: Donaty
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
60 g masla
3 jaja
125 g cukru
200 ml mleka
1 lyzeczka zmielonej wanilii
szczypta galki muszkatl. I soli
630 g maki
1 proszek do piecz.
Olej do wypiekania
Cukier do posypania
Maslo+cukier +jaka ubic na puszysto; dodac mleko, wanilie, galke i sol; make
wymieszyc z proszkiem i stopniowo dodawac do reszty. Rozwalkowac na 1 cm i
powycinac szklanka kolka i kieliszkiem dziurki. Piec w oleju po 2 min. z
kazdej strony. Obtoczyc w cukrze.
Nigdy tego nie pieklam i nie daje gwarancji!
Monika
"zuczek" <z...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b2bl3m$jqh$1@news.onet.pl...
> Choc jakies szczatkowe przepisy mam - uklon w strone WKN - to jednak
> zapytam. Moj mezczyzna uwielbia wszelakie pączki, ale wsrod nich prym
wiodą
> "amerykanskie" donaty - a raczej ich odmiana spotykana w krajach
> europejskich i nie tylko (plaze tureckie- mniam).
> Jako, ze brak wsrod moich znajomych chetnych udania sie do USA w celu
> dokonania zakupu 28 paczkow na 28 urodziny mojego mezczyzny, pomyslalam,
ze
> da sie je wykonac. Sek w tym, ze nawet w knigach o kuchni amerykanskiej
brak
> w.w. watkow. Czy macie jakies sugestie, albo nie ukrywam - dobre,
sprawdzone
> przepisy? moze grupe czytuje Polonia z USA :o)) ??
> Ita
>
>
|