Data: 2009-11-16 08:15:40
Temat: Re: Dynia.
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:o76kg4zfym2o.16gw6o3j7bqds.dlg@40tude.net...
>
> Robię tak powidła - w otwartej gęsiarce/gęsiówce. Spoko - co pewien czas
> zamieszać, żadna robota :-) Trzy dni je robię, po prostu wstawiam na noc
> do
> piekarnika stygnącej kuchni - na ale ja to mam kafle, więc nie muszę
> energii oszczędzać i w naturalny sposób się proces odparowania wydłuża i
> ustaje do rana.
>
podobny efekt można osiągnąć w nowoczesnych piekarnikach jesli powidła będą
przygotowywane w ceramicznym naczyniu gastronomicznym tzw GN. Ceramika nie
tylko długo utrzymuje ciepło, ale i też nic sie nie przypala.
Pozdrawiam
Monika
|