Data: 2010-05-15 18:21:23
Temat: Re: Dynia piżmowa II
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 15 May 2010 20:08:24 +0200, Ikselka napisał(a):
> Właśnie jem smażoną na oleju dynię piżmową, bo chciałam spróbować, jak też
> ona smakuje po zimowym niedbałym traktowaniu w piwnicy i... pychota! -
> przechowały mi się ostatnie 2 sztuki tak cudownie, jakby były zerwane
> wczoraj. Niesamowite.
> No i nasiona z niej mam. Te kupne, z zeszłego roku, nie wykiełkowały mi
> wcale, choć ważne do 2011., a w sklepach nie ma. Mam jednak te świeże i w
> zw. z tym pytam, czy mają szansę wykiełkować? Może muszą przejść
> jarowizację czy wysuszenie, czy inne zabiegi?
O, było! - znalazłam to:
http://www.grupy.senior.pl/Re-Czy-moznaposiac-nasion
a-dyni-niesuszone,t,371251,p,1,2.html
Michałku, jak było z Twoimi nasionami? Wzeszły świeże???
|