Data: 2003-09-19 13:16:57
Temat: Re: Dżem (MM)
Od: "polny konik" <p...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> schudłam 2 kg. W drugim tygodniu waga ani drgnie. Nie wiem czy winy za taki
> stan rzeczy nie ponosi pewien dżemik , który zjadam codziennie na śniadanie.
> Jest to dżem wyprodukowany we Francji "ST.DALFOUR" , zagęszczany sokiem z
> winogron - niesłodzony. Proszę o radę , czy ktoś z Was wie czy można jeść ten
> dżem(smutno by było jakby to był owoc zakazany , bo bardzo mi smakuje) ?
Cześć.
Czy to nie jest tak, że IG obniża się wraz z wzrostem ilości błonnika w
produkcie? Sok z winogron nie zawiera zbyt wiele błonnika, oj nie! A ponieważ
winogrona zawierają dużo glukozy, więc ten sok to jest po prostu glukoza w
płynie. A wydaje mi się, że glukoza ma wysoki IG.... Lepiej jeść dżemy słodzone
fruktozą. Albo "samorobione" przeciery z owoców, bez cukru.
Pozdrawiam
polny konik
od tygodnia niskoglikemiczny :)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|