Data: 2006-09-22 21:15:38
Temat: Re: Ekspres ciśnieniowy. - jak to jest?
Od: "MaxRedaktor" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Inf" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ef17nr$pao$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> trochę wyobraźni i ...
>>> można sobie zrobić 1/3 kubka i nie żłopać a pić,
>>
>> Trochę wyobraźni i... można zrobić sobie espresso.
>
> oczywiście a z Hennessy można zrobić grzańca z goździkami,
Uważasz że espresso jest gorsze smakowo niż kawa po polsku? Tak wynika
przynajmniej z tego porównania. A wracając do meritum sprawy, to jak ładnie
napisał kolega darek z forum kawowego:
"Chodzi o czas kontaktu "fusów" z wodą. Cupperzy siorbią niewielką ilość
naparu po ok. 5 minutowym parzeniu. A przy polskim parzeniu fusy spoczywają
w wodzie do końca spożywania naparu, czyli z reguły dużo dłużej niż te 5
minut. Efektem jest wypłukanie do naparu niepożądanych składników
smakowych."
I to by było na tyle.
EOT
Jck
|