Data: 2002-09-10 16:07:19
Temat: Re: Endywia, jarmuż , karczochy
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Halszka wrote:
> To też warzywa z listy produktów redukujacych tkankę tluszczową.
> Nigdy ich nie jadłam i nie mam pojęcia ,jak ich uzyć?
> Chętnie poszerzę repertuar swoich dań o nowości.
> Będę wdzięczna za podzielenie się swoimi pomyslami
endywia do sałaty, ino sparzyć nie zapomnij, bo gorzkie będzie. Do tego
vinaigrette lub tylko ocet (cytryna, lemony), sól i pieprz. O jarmuszu było
już tu ostatnio, wraz z przepisami. Popraw błąd ortograficzny i znajdziesz
;-)
Karchochy to zależy, czy świeże, czy z puszki. Jak świeże, to nie wiem z
głowy nie pamiętam przepisu, w każdym razie też z vinaigrette. Z puszki
można dać na pizzę, na przykład.
Waldek, uziemiony
|