Data: 2005-11-15 18:11:14
Temat: Re: "Europa da się >>>" jaka papryka ?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 14 Nov 2005 23:52:09 +0100, tomolek napisał(a):
> Zrumieniony czosnek nabiera charakterystycznego posmaku, moim zdaniem nie
> pasujacego do tej potrawy zupelnie.
Wydaje mi sie, ze chodzi o to, aby nie smazyc czosnku po tym jak sie
zacznie rumienic. Faktycznie zrumieniony czosnek jest gorzki, dziwny w
aromacie i IMO psuje smak kazdej potrawy.
Alio olio robie smazac najczesciej czosnek drobno posiekany, rzucam go na
oliwe i po chwileczce rzucam na to makaron, jesli sie czosnek zdazy
podrumienic to tylko ciut ciut, wole kiedy nie zdazy.
--
Sabina
|